Press "Enter" to skip to content

Világítás, áramellátás

A klub világítását úgy állítottuk össze, hogy egyrészt a takarékossági, másrészt a célszerűségi szempontoknak megfeleljen. Minden kapcsoló a rajta levő gombot elforgatva folyamatosan szabályozható, amivel energiát takaríthatsz meg, és beállíthatod a szükséges fényerőt. Ha a szabályozó gombot benyomod, a beállított állapotban ki- és bekapcsolódik a hozzá tartozó lámpa, illetve lámpák.

Gyertyákkal, mécsesekkel is hangulatossá teheted az összejöveteleket, ilyeneket találsz a pult mögötti polcokon, vidáman használd őket. Természetesen nem tilos a pótlásuk, vagy új változat bevezetése, nyugodtan szárnyalhat a fantáziád…

A pince klímája miatt 3×2 infrapanelt szereltünk fel, melyek egyenként 650 W-ot fogyasztanak óránként. Kettesével kapcsolhatók, hogy spórolni tudjunk a villanyszámlával. Ha az összes lámpát felkapcsolod teljes fényerővel, kb. 1,000 W-ot fogyasztanak óránként.

Fontos, hogy egy almérőt találsz a kapcsolótábla mellett, és egy naplót. Arra kérünk, hogy írd fel a kezdeti és a befejező állapotát, ebből tudod kikalkulálni, hogy mekkora önköltsége volt az ittlétednek. Kilowattonként kb. 50 forinttal célszerű számolni. Ez azt jelenti, hogy egy másfél órás film – előtte fél órával befűtve, utána egy órás beszélgetéssel körülbelül 1,000.- forint önköltséget jelent. Azért vigyázz, sok kicsi sokra megy, könnyen elszáll a villanyszámla, ha nem figyelsz!

A rendszer – reményünk szerint – alkalmas

  • Tanfolyamok tartására, mert a teljes terem jól bevilágítható.
  • Előadások tartására, mert a színpad és a nézőtér külön rendszerben világítható. (Természetesen saját reflektorokat is használhatsz, szívesen segítünk, hogy hová érdemes felszerelni őket…)
  • Hangulatos összejövetelek tartását a lecsökkentett fényerő és a gyertyafény, mécsesek teszik lehetővé.

Megkérünk, hogy takarékoskodj az árammal, illetve ha megengedheted magadnak, akkor valamilyen adomány formájában járulj hozzá az üzemeltetési költségekhez, amit előre megköszönünk.

Ha a klubot elhagyod, akkor MINDEN KAPCSOLÓT KAPCSOLJ LE, hogy sem a fűtés, sem a lámpák feleslegesen ne fogyasszák az áramot. Egy apró éjszakai lámpa teszi lehetővé, hogy kibotorkálj ezt követően a helyiségből.

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük