Press "Enter" to skip to content

Folytassuk…?

A napokban összefutottam Tóth Annával, aki némi nosztalgiával emlékezett az árkád alatt éppen egy éve megnyílt Új Nemzeti Szalonra. Kiderült, hogy nincs egyedül, rendszeresen érdeklődnek a környékbeliek, hogy idén is megnyílik-e az árkád, ahol tavaly jókat lehetett beszélgetni, kapcsolatokat teremteni, néha zajosabb vagy kevésbé zajos kiállításmegnyitókon részt venni.

Igen, elgondolkodhatunk azon, hogy ez a hely akár fel is ébredhet téli álmából, újból élettel tölthetnénk meg. Kicsit másként, hogy ne ismételjük magunkat, ám ügyelve arra, hogy ami jó volt, ne veszítsük el.

Mi lenne ha magunk készítenénk el a berendezést? Nagy divat a raklap bútor, szinte fillérekért (haha) be lehet szerezni a hozzávalót, szerszámaink pedig már vannak. Összeállítanánk négy garnitúrát:

 • Egy pultot, ahol kávét, teát lehet készíteni.
 • Két, egyenként 6-8 személyes körbeülős dohányzóasztalt.
 • Egy íróasztalt, ahol netezni, írni lehet kényelmesen.

Természetesen mindez mozgatható, átrendezhető lenne az éppen felmerült igények szerint. Kell hozzá némi világítás, talán olyan, amilyen a pincében a kemence mellett van, saját fogyasztásmérővel.

Ha egy oldalról toljuk a szekeret, akkor

 • Török Tibi hitével,
 • Kaló-B vehemenciájával,
 • Holló Szilvia Andrea szigorú felügyeletével,
 • Lapu Miska tenni akarásával,
 • Somogyi Sanyi szakértelmével,
 • csekélységem lelkesedésével,
 • és azokkal akik nem csak dumálnak, hanem tesznek is érte,

akár össze is jöhet a dolog. Ha nem gagyi, hanem igényes munkát végzünk, akkor talán, vállalható lesz a berendezés, mely otthont adna kiállításoknak, zenei és kisebb színházi előadásoknak.

Rövid kalkulációt készítettem, ide kattintva olvashatjátok. Nem kell szörnyet halni, ezek nem végleges számok, amint kapok pontos árajánlatot, konkrét összegeket, akkor javítom. 100 rugónál többet úgysem tudok szerezni.

Hogy mikor ejtsük meg az akciót? Két hétvégét javasolnék, március 20-22 és 27-29. 20-ra beszerezzük a szükséges anyagokat, kitaláljuk a terveket, előkészítjük a terepet. Sok szorgos kéz, némi szervezés és egy kis lóvé elég kell, hogy legyen, hogy a dolog elinduljon…

Szeretném ha a hozzászólásokban elmondanátok a véleményeteket, tanácsokat, ötleteket adnátok, jó linkeket küldenétek mind a berendezés, mind a tervezett programok tekintetében, hogy mielőbb termőre forduljon az elképzelésünk. Végül néhány kép kedvcsinálónak:

 Megy egy link, ahol elég szép dolgok vannak: http://www.palletsdesigns.com/

3 hozzászólás

 1. József József 2015.03.16.

  Szia Attila

  A terveid olvastam, jók !!!

  Egy gondolat: Vagy vendégeket fogadsz, a NON profit helyzet erre ad lehetőséget, vagy alakítani kell egy ” alvállalkozást ” , hogy barátságos áron a tervezett terasz megnyílhasson és ezt folyamatosan működtetni kellene a derűs évszakokban.

  Azt tartom fontosnak: ha valaki megismeri, oda fog vágyni, amikor teheti; ezért tartom fontosnak a mindennapokat: Józsi

 2. Lapu Mihály Lapu Mihály 2015.03.18.

  Kedves Attila!

  Úgy érzem, a sok kellemes baráti beszélgetésünk mellett és után, most írásban és nyilvánosan kell reagáljak a kérdésedre:

  Emlékeztetőül – a felszólítással felérő kérdésed így hangzik; “Folytassuk…?”

  A válaszom az, hogy – FOLYTATJUK! – és az, hogy – Folytassuk!

  – Az Új Nemzeti Szalon / ÚJ NESZ folyamatosan (miden energiáját bevetve) magától értetődően és a meghatározott tervei szerint természetesen folytatja kulturális, egyesületi munkáját a közösség érdekében.

  Tehát az ÚJ NESZ tudja – hogy folytassa.
  A kérdésed és írásod azt sugallja, hogy; hogyan folytathatnánk közösen a sikeres elmúlt-évi és általad megszakított jó-ügyes – jó-folyamatot elsősorban a P2-ben.
  Részemről – folytassuk – persze egyáltalán nem mindegy – “Hogy? – Hogyan?” – folytassuk – folytatjuk.

  Kérdéseddel nem könnyű választás elé állítottál; tudni illik a tavalyi nézeteltéréseinket megelőző “felmondásod” kapcsán és a “tanácsadóid” vállalhatatlan “segítő-tevékenysége” okán, amik – akik igen sok nehézséget okoztak
  egyesületünknek; ilyen fényében nehéz a döntés.

  – Sokunk véleménye szerint a múlt pozitív eseményeit előtérbe helyezve ezeken túlléphetünk és személyes tárgyalások során a közösen meghatározott megfelelő feltételeket kialakítva, azt írásba foglalva örömmel együttműködünk.

  – A klasszicista stílusú épület tervezett új berendezésével kapcsolatosan még további informálódásokat javasolok. –

  Nem utolsó sorban nyomatékosan megkérlek – a megszólításomnál használd a becsületes nevem, add meg a tiszteletet nekem, ahogy én is megadom a tiszteletet másoknak is, és neked is Attila.
  – Hogy tudd: Lapu Mihály a nevem; és ezt a megszólítást várom el tőled is, másoktól is minden nyilvános fórumon.
  (Úgy gondolom nem lenne illő dolog téged “Jeney Attillácskának” – Török Tibort, “Török Tibicskének”, Kaló-B-t “Kaló bécskének”, Holló Szilvia Andreát “Holló Szilvia Andreácskának”,Somogyi Sanyit “Somogyi Sanyicskának”, sem Lapu Mihályt
  “Lapu Miskának” nevezni.
  (Továbbá kérdőjelet kell tennem a felsorolt tulajdonságok elé:
  ?
  ? hitével,
  ? vehemenciájával,
  ? szigorú felügyeletével,
  ? tenni akarásával,
  ? szakértelmével
  ?

  Mindazonáltal baráti szeretettel, megfontolásra ajánlva, zárom soraimat: Lapu Mihály az ÚJ NESZ elnöke

  • Jeney Attila Jeney Attila Post author | 2015.04.05.

   Kedves Mihály,a megszólításodért természetesen elnézésedet kérem, nem volt benne semmilyen mellékes szándék.Üdvözöllek, Attila
   —-
   Esetleg enyhítő körülménynek tekintheted, hogy a “Miska” nem az én találmányom, a Kossuth-díja Vadász “Gyurkától” ered. Persze, Quod licet Iovi,…
   —-
   Ahogy elnézem, sok kárt nem fog tenni senki az árkádban – már ami a tettre készséget illeti :-)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.