Press "Enter" to skip to content

Dr. Louis Komzsik lesz a vendégünk

Nagy örömmel újságolom, hogy 2018. július 3-án 18 órakor Komzsik Lajossal találkozhattok a klubban. Lajos azok közé tartozik, akik furcsa módon mindenben jók. Sportban, iskolai verekedésben és persze olyan szellemi teljesítményekben, melyek érdemben előreviszik a világot. Kutat, szoftvert fejleszt, könyveket ír, nem utolsó sorban – örökifjú nyugdíjasként – külsős professzor a University of Californián, alkalmazott matematikát tanít.

Minden évben európai körútra küldte a cége, melynek során előadásokat tartott például a Rolls-Royce repülőgépmotorokat gyártó részlegénél, különböző országokban és egyetemeken, többek között Győrben és Budapesten.

Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy a Siemensnél és az Enterpise-nál tett látogatása között alkalmunk lesz egy beszélgetés során megismerni Komzsik Lajos különleges életútját, ifjúságát, szakmai karrierjének hátterét. Borzasztóan remélem, hogy a találkozásunkból nem fog kimaradni, hogy bepillantást nyerjünk a végeselem módszer lényegébe, és legfőképpen néhány érdekes alkalmazásába.

A bátrabbak ide kattintva elolvashatnak egy riportot, illetve figyelmetekbe ajánlom az Enterprise LTD egyik mérnökének bejegyzését, melyet Lajos nyugdíjba vonulása alkalmából írt.

6 hozzászólás

 1. Lajos Lajos 2018.06.14.

  Szia Attila,
  Ami a vegeselemeket illeti, feltetelezve hogy tenyleg valakit is erdekel a tema, akarsz egy kis eloadast, vagy csak a tablara (ha van) firkaljak?
  Ha az elobbi, akkor irdd meg nehany napon belul ameddig itthon vagyok es hozok valami anyagot.
  Udv, Lajos

  • Jeney Attila Jeney Attila 2018.06.15.

   Szia Lajos,

   A találkozó fő célja az, hogy a személyedben megismerjünk egy embert, aki elég értelmes volt ahhoz, hogy ne csak felismerjen valamit, hanem a széleskörű gyakorlatban is használható értékké tegye. Ehhez azt hiszem különleges egyéniségre van szükség. A folyamat, a motiváció érdekel. Sok dolgot mertél megtenni, amit a környezted nem mert. Akkor is léptél, amikor kemény retorzió járt érte. Az élet végül Téged igazolt. Mi adta az energiát? A meggyőződés az elképzeléseidben? Magadban? Melyek voltak a mérföldkövek?

   Olyan világban élsz, mely az átlagos gondolkodású emberektől azt hiszem nagyon távol áll. Most olvastam Marx György megemlékezését Lánczos Kornélról, bizony nem sokat értettem belőle. Ugyanakkor a fizikai és matematikai elméleti kutatások eredményét naponta használjuk.

   Végeselem ügyben elég ha firkálsz. Azt szeretném ha bepillantást nyerhetnénk abba, hogy például egy repülőgép szárnyának, vagy hajtóművének tervezésében, tesztelésében mit jelent a végeselem módszer. Ha legközelebb felülünk egy repcsire, legalább sejtsük, hogy mi is történik az alkatrészeiben, a jobbak hogy is értelmezik, fogják meg a dolgot…

   Ja, és tábla van :)
   Köszi, Attila

 2. Geza Kisch Geza Kisch 2018.06.15.

  Tudod ezt az esemenyt stream az interneten?

  • Jeney Attila Jeney Attila 2018.06.15.

   Felvesszük mindenképpen. Jó ötlet az online közvetítés, igyekszem megoldani, időben jelzem.

 3. Szűcs Imre Szűcs Imre 2018.07.19.

  Kedves Attila,

  Komzsik úr megosztotta velünk a youtube-on lévő videót, de a mai nappal nem elérhető. Tudnák ezt valahogy orvosolni? Nagyon érdekes volt és szeretném a kollégáimnak is megmutatni.

  Köszönöm!

  Üdvözlettel,
  Szűcs Imre

  • Szűcs Imre Szűcs Imre 2018.07.19.

   Kedves Attila,

   Közben megtaláltam az AOK oldalán a cikket. Köszönöm!

   Szűcs Imre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.