Press "Enter" to skip to content

Felvettük a Joe Fritz Trió koncertjét az S4-ben

A korlátozások miatt a Háló klubban nem léphetett fel közönség előtt a Fritz József vezette trió, ezért a klub vezetője Schön György megkért bennünket, hogy vegyük fel az előadást, hogy a honlapjukon vagy a közösségi médián publikálhassák (illetve a Zoomon közvetítsük is, ami nem volt igazán jó ötlet).

Mit mondjak, nem volt tömeg, két fős volt a hallgatóság, Deseő Csaba hegedűművész, aki évek óta részt vesz a Háló zenei programjának alakításában és Márton Attila jazzszakíró. Úgy tűnik a két illusztris vendég, a néhány kamera, a tudat, hogy a Zoomon talán néhányan követik az eseményt, vagy inkább a zene szeretete elég motiváció volt a három zenésznek, hogy egy nagyszerű koncerttel örvendeztessen meg bennünket, és talán a későbbi hallgatókat, nézőket.

Az előadás értékelését most megúsztam, ide kattintva olvassátok el Márton Attila nagyszerű beszámolóját az eseményről, illetve a teljes program felvételét is meg lehet itt tekinteni:

A Háló is úgy működik mint a mi klubunk, az éppen folyamatban levő kiállítás adja az aktuális esemény vizuális hátterét, ami most dr. Bozóki Dezső, több mint száz éve, Koreában üveglapra fotózott, kézzel színezett diáiból készült kiállítás jelentette.

Fotózás ügyben persze Tihanyi Karcsi sem maradhatott ki, az alábbi felvételeket készítette a koncert alatt:


U.i.: A videófelvétel persze lehetett volna sokkal jobb. Enyhítő körülmény, hogy amikor oda mentünk, abban sem voltunk biztosak, hogy készíthetünk felvételt…

Hogy legyen tanulsága is a dolognak:

  • Ügyelni kellett volna a kamerák összehangolására, a színhőmérséklet beállítására.
  • Lehet, hogy az egész koncertet fekete-fehérben kellett volna rögzíteni. (Vagy a szerkesztésnél átkonvertálni…)
  • Jó hír, hogy már van egy 4K-s kameránk, tanuljuk. (Reméljük, sikerül előbb-utóbb még egy hasonlót beszerezni, hogy egységes legyen a most még elég zavaros kép :-)

Köszönöm Judának, Vilinek, Ágónak, Karcsinak a közreműködést, és Schön Gyurinak a bizalmat.

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.