Press "Enter" to skip to content

Akadémiai Napok – Szárszó

Mindig nagy megtiszteltetés, ha részt vehetünk olyan összejövetelen mint az EPMSZ 2021. évi, Quo vadis, értelmiség? címmel megrendezett Akadémiai Napok. Az előadásokat, pódium beszélgetéseket, vitákat a szintén általunk kezelt Egyház és Társadalom honlapján meg lehet nézni, meg lehet hallgatni.

Mint minden hasonló eseményen a nehéz tartalmak mellet gondoskodni szoktak könnyebb, vagy népszerűbb tartalmakról. Ezek közül itt is közreadunk kettőt.

A krízis és trauma megélés lelki útjai az identitástudat tükrében címmel Prof. Dr. Bagdy Emőke pszichológus tartott igen tanulságos, nem utolsó sorban jól érthető előadást – útmutatást adva a váratlan, nehéz helyzetek leküzdésének lehetőségeiről. (Telefonon fülhallgató kell a meghallgatásához, mert az élet néha bonyolultabb mint amilyennek szeretnénk…)

Népzenei ihletésű improvizatív kamarazenét adott elő Apokrif ima címmel a Prima Primissima díjas Balogh Kálmán cimbalmon, Kovács Ferenc, aki trombitán és hegedűn játszott, illetve a Prima díjas Szokolay Dongó Balázs olyan fúvós hangszereken mint a furulyák, duda és tárogató. Ezt nem kell kommentálni, fantasztikus volt ez a három, emberileg is rendkívül rokonszenves zenész:

Na, az előző cikkben erről beszéltem – itt en igazán sikerült a mikrofonokat a látvány részévé tenni. De majd legközelebb…

 

 

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük