Press "Enter" to skip to content

Filmklub – Csend

Október 6-án csütörtökön 18:30-kor várunk Benneteket, hogy megnézzük a Csend című Bergman filmet. Fruzsi javaslatára egy mini sorozatot tervezünk, következő két film a Rítus és a Kígyótojás lesz.

„Bergman talán egyik legszebb irodalmi forgatókönyve A csend, melyből poétikus filmet alkotott. A csend filmjét. Szereplői egy tízéves fiú, Johan, édesanyja Anna, s Eszter. Némán utaznak, hárman, a vonaton. Ki tudja merre és hová. Johan a párás ablakra betűket ír, édesanyja narancsot bontogat, míg Eszter szemét lehunyva pihen. Arca sápadt és elkínzott. Fullasztó köhögés rázza meg. Beteg. Eszter megnyugtatja kísérőit, hogy semmi baja, s nem akar kórházba menni.

A trilógia befejező darabját – a rendező huszonötödik filmjét – „negatív lenyomatként” jellemezte. Mit tegyünk, milyenek vagyunk szeretet, kapcsolatok, hit nélkül, hogyan létezhetünk, ha Isten hallgat.”  (kivételesen a PORT.hu-ról)

Jól öltözzetek fel, mert hideg lesz!

One Comment

  1. Bruckner Erika Bruckner Erika 2011.10.05.

    Mit szólnátok csütörtök helyett péntekhez? Sajnos Peti szőrnyen korán kell hétköznap (fél4-fél5) és nem tudunk maradni a beszélgetésre, pedig anélkül csak moziba megyünk. Jó lenne, ha péntek esténként jöhetnénk össze, feltéve, ha ez nem okoz problémát nektek?
    Kérlek, válaszoljatok a felvetésre!

    Köszi:
    Erika

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük