Press "Enter" to skip to content

Pékmúzeum – Start!

Kedves Barátaim!

Tekintettel arra, hogy a Budapest Bank 2013. évi tavaszi pályázatán nyert 250 ezer forint számlákkal igazolt elköltésének határideje 2014. június 30, neki kell állnunk a munkáknak. A napokban megérkezett az V. Kerületi Építésügyi és Örökségvédelmi Hivataltól a határozat, melynek értelmében örökségvédelmi hatósági engedélyt kaptunk a tervezett munkákra.

A feladatot négy lépésben végezzük. Először kimocskoljuk az érintett területeket, majd elbontjuk a feleslegessé vált rekeszeket, rendbe tesszük a bemutató teret, végül berendezzük. A rendelkezésünkre álló „források” meglehetősen korlátozottak, az igényelt 600 ezer forint helyett 250 ezret kaptunk. Ez azt jelenti, hogy amit lehet, lelkesedésből, kalákában, a közös munka és siker öröméért kell, hogy végezzünk. A pénzt eszközökre, szállításra és a végén kutatásra, a helyiség berendezésére kellene fordítani.

  • Hatalmas lomtalanításra február 4-én kerül sor. Reggel 10 órától 8 köbméteres konténerek állnak a rendelkezésünkre mindaddig, ameddig el nem takarítjuk az évek óta összegyűlt lomokat, sittet. A nem éppen kellemes munkáért a résztvevők némi fizetést kapnak, sőt be is jelentjük őket, hogy ne érje szó a ház elejét. Várom a jelentkezéseteket!
  • Február 5-én leszereljük a villanyvezetékeket, hogy a bontáskor ne okozzanak balesetet. Ettől kezdve az új világításig mobil reflektorokkal fogunk világítani.
  • A rekeszek bontására a február 28-i hétvégén kerül sor, nehogy valaki lemaradjon a téli olimpia fontos eseményeiről. Erre mindenkit lelkesen várunk. A lebontott téglákat igyekezni fogunk megtisztítani, és ha lehet eladjuk.
  • A kitisztított terület rendbehozatalára, a falak csiszolására, a világítás megtervezésére és kivitelezésre kerülhet ezt követően sor. Ezt szakemberekre szeretném bízni.
  • A berendezést – ameddig a Pékrenddel, illetve a Pékszövetséggel meg nem állapodunk – a korabeli pékművességet bemutató tablók fogják jelenteni. Ezek megtervezéséhez, kivitelezéséhez kutató hajlamú, grafikus vénájú, nagy fantáziával bíró ifjakat várunk. Na jó, öregek is jöhetnek!

A Budapest Bank tavaszi pályázatán (ha lesz) ismét indulnánk itt elsősorban kutatásra, illetve a berendezés beszerzésére koncentrálnánk.

Előre is megköszönök mindenfajta segítséget, ötletet. A cél, hogy közösen valami szépet, maradandót alkossunk. mely növeli a házunk értékét, és talán hozzájárul ahhoz, hogy további forrásokhoz jussunk az épület egyre gyalázatosabb külsejének rendbehozása tekintetében.

J.A. közös képviselő

 

One Comment

  1. Hírlevél féleség Hírlevél féleség 2014.01.28.

    […] 4-én a pincében nagytakarítás lesz. A részleteket itt olvashatják. Ha valakinek van kidobni valója, most lehozhatja, sőt elég ha szól, és levitetem az itt […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük