Press "Enter" to skip to content

Áldott ünnepeket kívánunk!

Ismét az S4 vendégei voltunk, megbeszéltük, hogy felvesszük az Albinoni zenekar karácsonyi koncertjét, hogy ezzel tudják pótolni az egyik óbudai templomba tervezett hangversenyüket. Ez végül egy minden kötelezettségtől mentes, elég jó hangulatú baráti találkozó lett.

Szeretném megköszönni mindenek előtt Zsólya Tibinek és Gergőnek a hangok rögzítését, amely eredménye – köszönhetően az új mikrofonoknak – sokkal jobb lett a múltkorinál.

Szilvia és Krisztián Tatabányáról jöttek Budapestre, hogy kamerázzanak. Horváth Gábor, Juda és különösen Ágó filmezése nélkül nagy kár lett volna. Utóbbinak köszönheti a karmester úr, hogy Hadady professzor a koncert alatt lenyírta a szakállát. Megmutassam hogy? Rendben, a cikk legvégén találod, mert hát mégsem ez a legfontosabb.

És persze köszönet a zenekarnak a szép muzsikáért és hogy tolerálták a jelenlétünket. A Háló nagystílűen vendégül látta a társaságot, és az igazgató úr ügyesen leszerelte a rendőröket, akik állampolgári bejelentésre jöttek ellenőrizni, hogy mi is folyik itt.

Az alábbi alt áriával (Készülj fel Sion…) kívánok, kívánunk áldott ünnepeket és talán egy kicsit szerencsésebb újévet:

Persze, nehogy kimaradjatok a dologból az alábbi filmecskékben megtekinthetitek, meghallgathatjátok a közönség nélkül lezajlott koncert öt műsorszámát, Zsigmond Balassa karnagy úr konferálásával.

Giuseppe Torelli: Pastorale per il S.S. natale
Szomora Tibor és Papp Katalin Anikó – hegedű
Kaposvári Tamás – gordonka és Bacsi János – cembalo

J. S. Bach: Bereite dich, Zion (Karácsonyi oratóriumból)
Barlay Zsuzsanna – ének, Hadady László – oboa d’amore
Kaposvári Tamás – gordonka és Bacsi János – cembalo

Tomaso Albinoni: F-dúr concerto két oboára II. tétel
Hadady László és Sándor Ádám – oboa, Sáska Gábor – fagott

Antonio Vivaldi: L’Estro Armonico Concerto in a-moll Op 3 No 8.
Szomora Tibor és Vincze Zsuzsanna – hegedű és Kaposvári Tamás – gordonka

Arcangelo Corelli: Karácsonyi concerto grosso Op.6. No.8.
Szomora Tibor és Papp Katalin Anikó – hegedű,
Hadady László és Sándor Ádám – oboa,
Kaposvári Tamás – gordonka és Bacsi János – cembalo


Az történt, hogy az egyik kamerásunk Ágó, nem bírta tovább nézni a karnagy úr szakállán fityegő rakoncátlan szálat, és szólt neki. Kiderült azonban, hogy az ominózus tétel csak úgy nem távolítható el… Az oboisták mindig tartanak maguknál szerszámot, amivel a hangszer sípját, sőt síp készletét  farigcsálhatják az ideális hangzás elérése végett. Hadady László két fellépése között minden bizonnyal ezzel volt elfoglalva, így hát azonnak beszállt a rendcsinálásba, egy kis szakáll stuccolásba:

Az eset talán azért érdekes, mert jól mutatja, hogy milyen oldott, barátságos légkör uralkodik a már 1968-ban(!) a “Ki, mit tud?”-on első díjat nyert együttesben…

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.