Press "Enter" to skip to content

A mi kis táncdalfesztiválunk

December 15-én kedves karácsonyi ajándékkal lepte meg az érdeklődőket a Holdvilág Kamaraszínház,  Pogácsa az Arénában nevű társulata. A Koltai Judit vezette, középiskolások alkotta csoport sok évtizeddel ezelőtti, akkor igen népszerű slágereket dolgozott fel, ügyesen ötvözve saját gondolataikkal látásukkal. A hagyományosan jéghideg pince klímájáról az előadás rövid fél órája alatt nem csak az előadók, a nézők is megfeledkeztek. Csak gratulálni tudunk ahhoz, hogy új színt hoztak a szalon/klub életébe.

Talán nem lényeges, hogy milyen körülmények között jött létre az előadás, azért pár gondolatot mégis leírok:

  • A rendezőnek bele kellett álmodnia egy a talán az 1700-as években készült barokk pincébe egy 40-50 évvel ezelőtti hangulatot úgy, hogy az előadó tinédzsereknek ne legyen nyűg.
  • Miután diákokról van szó, mindössze két próba állt rendelkezésükre, hogy lényegében hibátlanul adják elő a darabot.
  • A siker egyik kovácsa Varga Zoli volt, aki a zenét szolgáltatta. Ez sem volt egyszerű, a két próba alatt megtanulta az össze számot végszavastul, mindenestül.

Köszönjük Mikus Vilinek és a a Pesti Szabad Szalonnak, hogy részesei lehettünk az előadásnak… Ne szaporítsuk a szót, akinek van kedve az alábbi videón megtekintheti:

 

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük