Press "Enter" to skip to content

A Zoom

A közelmúltban egyre nagyobb szerepet kapta azok a megoldások, melyekben konferenciabeszélgetéseket lehet szervezni, illetve előadásokat lehet tartani. Az előadások talán annyival érdekesebbek, hogy ott van egy előadó, aki nem csak magát mutatja, hanem a jobb érthetőség kedvéért dokumentumokat, prezentációkat, bármit a mi a számítógépén, táblagépén… elérhető.

Az egyik legnépszerűbb kombinált megoldás a Zoom, melyben bárki kezdeményezhet konferenciahívásokat, amelyekhez a külső meghívottak számítógépükkel néhány kattintással, a Zoom telepítését követően egy linken keresztül tudnak csatlakozni, vagy akár okostelefonról a Zoom applikáció letöltése után.

Ajánlott először ide kattintva letölteni és a szokásos módon installálni a Zoom szoftvert. Ha oktatók, illetve a konferenciát kezdeményezők vagyunk, be kell jelentkeznünk. A bejelentkezés, Sign in

az alábbi képernyő szerint történhet:

Ha először járunk erre, akkor egy gyors regisztrációt ejtünk meg:

és máris a célegyenesben vagyunk, a Zoom megnyitásra kattintunk:

Ha az alábbi képernyő jelenik meg, sikeres volt a telepítés:

Ha az adást mi indítjuk, akkor a narancssárga, New Meeting ikonra kell kattintani, majd érdemes egyszer s mindenkorra beállítani, hogy a mikrofont használni fogjuk:

Ezzel már adásban is vagyunk, a képernyő tetején látható ID-vel, számmal lehet hozzánk csatlakozni:

Fontos, hogy attól lesz ez előadás vagy konferencia, hogy meghívjuk (általában előre) a résztvevőket az Invite ikonra kattintva. Hatására a program például emailt generál a belépés paramétereivel:


Most vizsgáljuk meg, mi a teendő akkor, ha “csak” résztvevőként szeretnénk csatlakozni az előadáshoz. Borzasztó egyszerű a dolgunk, ha már fel van telepítve a Zoom, mert akkor a kapott emailben talált linkre kattintva csatlakozunk az előadáshoz, megbeszéléshez:

Végül:

Nagyon klasszul “ki van találva” a Zoom. Irtó egyszerűen ki lehet próbálni, illetve gyakorlatozni lehet vele, ha letelepítjük a számítógépünkön kívül a mobilunkra is, és azzal indítjuk az adást, vagy csatlakozunk az számítógépünkön indított előadáshoz.

A videokonferenciáról felvételt is lehet készíteni, ami jó lehetőség a tanulásra, dokumentálásra.

Ha a fenti kedvcsináló felkeltette valakinek ez érdeklődését, és alaposabb tudásra szeretne szert tenni, ajánljuk az alábbi videót, melyet a Budapesti Metropolitan Egyetem egyik oktatója, Hinek Mátyás készített:

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.