Press "Enter" to skip to content

Így jutunk a csillagokig…

Sic itur ad astra – Így jutunk el a csillagokig. Nem, most nem a nagysághoz vezető Vergilius-i útról lesz szó, hanem valóban a csillagokról. Ha van kedvetek közösen elgondolkodni arról, mit látunk, ha ma este felnézünk az égre, éppen merre járnak és hogy néznek ki a naprendszer bolygói, milyen lenne, ha egy baromi erős távcsővel rájuk pillantanánk, vagy hogy néznek ki mondjuk a Marsról a Szaturnusz Titán nevű holdja, akkor gyertek el a klubba július 24-én, szerdán este 6 órára.

Egy borzasztó érdekes planetárium programmal nemcsak az előbbiekről, hanem csillagászati jelenségekről, űrmissziókról, sőt a Tejútról, a galaxisokról is szeretnénk beszélgetni, elmélkedni, hogy világegyetem (világegyetemek?) nagyságára tekintve egy kicsit szerényebbek legyünk.

Néhány kép arról, amiről szó lesz:

 

Amikor ismét visszazökkenünk a hétköznapoki valóságába, szeretnélek meghívni Benneteket egy kis közös munkára, annak a részleteit beszélnénk meg.

A Budapest Bank egyik pályázatán nyertünk 250 ezer forintot, egy pékmúzeum létrehozására. Természetesen ennyi pénzből ezt nem lehet kivitelezni, de legalább megpróbáljuk. Némi takarítást követően lebontjuk a kemence mögötti pincerekeszeket, és az így kialakított teret szeretnénk a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje, a Magyar Pékszövetség közreműködésével egy kicsi múzeummá alakítani. Megbeszéljük, hogy ki mivel tud közreműködni. A fizikai melón kívül (melytől elég sokan rendesen elszoktunk), kell egy kis kutatás a korabeli (1700-as évek körüli) pékmesterségről, kell egy kis grafikusi közreműködés az előbbiek eredményét bemutató tablók elkészítéséhez, és persze rengeteg fantázia, hogy mindebből szeptember közepére egy klassz dolgot hozzunk ki.

J.A.

One Comment

  1. Czoch Andor Czoch Andor 2013.07.20.

    Köszönöm a tájékoztatást. Idős vagyok a munkához, de szép amit csináltok!
    Szeretettel
    Andor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük