Press "Enter" to skip to content

Paraszkeva: Szeretetmorzsák

A Szeretetmorzsák című kötet bemutatójára 2017.11.20-án került sor Győrben, a barátságos hangulatú Szalai Vendéglőben. A könyvet az ELTE klasszika-filológus, irodalomtörténész professzora, dr. Adamik Tamás ismertette, majd az írónő barátai – Baka Györgyi, Kozma László, B. Tóth Klára, Nyíri Erzsébet, Szekeres Mária olvastak fel egy-egy költeményt és természetesen több versét az írónő.

Talán kérdezitek, hogy kerül ez a hír a klub weboldalára. Azért van itt a helye, mert nagyon szép példa egymás segítésére, arra, hogy mennyire egyszerű többé tenni egymás életét. Paraszkeva pár házzal odébb lakik a Veres Pálné utcában, rendszeresen találkozunk, beszélgetünk, és a kialakult barátság vezetett oda, hogy már többször vendégül láthattuk őt és barátait a klubban, amivel tartalmasabbá, gazdagabbá tették az életünket. A költőnő barátsága kapcsolt össze bennünket dr. Magyar István ortodox lelkésszel, aki által megismerhettük az ortodoxia néhány érdekességét, és a hihetetlenül szép, Istenszülő elhunyta Nagyboldogasszony-székesegyházat a Petőfi téren.

Hogy a kapcsolat némileg szimmetrikus legyen, a győri eseményt igyekeztünk dokumentálni. Egy dolog sajnos kimaradt belőle, Budapest és Győr között B. Tóth Klári, Kozma László és a professzor úr társaságában zajló beszélgetés az irodalomról, a kötetek szerkesztéséről, és talán arról, hogy mit ért meg ebből a világ. Kétsége így sem kell esni, ajánljuk Mikus Vilinek egy következő beszélgetés témájául a Pesti Szabad Szalonba.

Végül egy apró galéria:

 

One Comment

  1. dr.mezei Klára dr.mezei Klára 2018.01.04.

    Köszönöm szépen, sokat segített áldozatos munkád Attila!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük