Press "Enter" to skip to content

Ismét megnyitottuk a házat a KÖN alkalmából!

Tavaly szeptemberben elkezdtük a házunk homlokzatának felújítását, így nem tudtunk részt venni a Kulturális Örökségi Napok 2022-es rendezvényén. Az idei eseményre azonban, miután nem csak a földszinti homlokzat, de a teljes tető is megújult, lelkesen vettünk részt és a programban, hogy bemutassuk a felújítási munkálatokat, valamint az épület  ismert értékeit is.

Meglepődve tapasztaltuk, hogy a látogatók kevésbé voltak kíváncsiak a felújításra, inkább az épület kulturális értékei iránt érdeklődtek.

A rendezvényen Kürti Attilával együtt fogadtuk a vendégeket. Mindkét napon 10 órától két óránként vezetést tartottunk, mely során az épületet és a benne található patika emlékeit mutattam be, majd Kürti Attila a látogatókat a pince műemlék kemencéjéhez vezette és zsíroskenyérrel, valamint fűszeres borral kínálta őket, amit a vendégek igen nagyra értékeltek.

Minden KÖN rendezvény alkalmával vannak olyan látogatók, akiktől tanulhatunk, és olyan idegenvezetőkkel is rendszeresen találkozunk, akik szeretnék beiktatni az épületet a programjukba. Az ilyen alkalmak során mindig összejövünk érdekes emberekkel, akikkel tanulságos beszélgetni.

Az eseményről néhány „paparazzi” kép is készült, melyet az egyik lakó készített és osztott meg velünk.

Már régóta szeretnék egy filmet készíteni a házról, de eddig nem sikerült. Kürti Attilával kísérletet tettünk: mindketten mikrofont viseltünk és rögzítettük a vezetést. Reméljük, sikerül egy filmbe összeszerkesztenünk a felvételeket, és hamarosan megoszthatjuk az érdeklődőkkel a KÖN eseményén kívül is…

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük