Press "Enter" to skip to content

Online adás a Gödöllői Királyi Kastélyból

Érdekes felkérést kaptunk, online kellett közvetíteni a Grassalkovich-kastély díszterméből a Szőcs Géza kezdeményezésére, a Magyar PEN Club által alapított Janus Pannonius Költészeti Nagydíj 2021-es pályázatának ünnepélyes kihirdetését.

A pályázati kiírás ide kattintva érhető el. Bízunk benne, hogy előbb-utóbb egy az esemény méltóságához illő formában is bemutathatjuk…

Tekintettel a korlátozásokra, természetesen nem volt közönség, csak a szereplők és a technikai személyzet tartózkodhatott a közismerten elegáns helyiségben – ezért volt különösen fontos az esemény online adása és rögzítése.

Nagyon jó, ha az embernek olyan kollégái vannak, akikre minden vonatkozásban lehet számítani. Szerények, okosak, maximálisan alkalmasak a közös munkára, mindenki tudja a dolgát, és bízik a másikban. Azért írom ezt, mert nem kis aggódással indultunk, illetve indultam új kamerákkal, egyszer próbált hangtechnikával a még idegen környezetbe.

Nem tudok eléggé hálás lenni Zsólya Tibinek a higgadt hozzáállásáért, mert persze az utolsó pillanatban minden borult, még a termet is át kellett rendezni. Hála hangmérnöki képességeinek, nem lett visszhangos a felvétel a hatalmas teremben. Máté elképesztően széleskörű technikai ismereteire mindig lehet számítani. Juda és Ágó igazi művészlelkek, már a jelenlétük is jó érzést kelt az emberben, operatőrként pedig minden részletre figyelnek. Végül Tihanyi Karcsi porondmesteri ténykedése kellett ahhoz, hogy zökkenőmentesen abszolváljuk az esetet.

Ha minden igaz, még két alkalommal fogunk innen közvetíteni: április 11-én, a Költészet Napján lesz az eredményhirdetés, és május 16-án egy gálaest keretében lesz az ünnepélyes díjátadó, ahol a díjazott műveket is bemutatják.

Egyébként az esemény videóját a Halász Lajos barátunk szerkeszti, a saját és a mi anyagunkból, ha elkészült belinkeljük. Az alábbi a saját, „házi” változatunk:

Néhány „werkfotó” az eseményről – Tihanyi Károly SPM:

 

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük