Press "Enter" to skip to content

A városi nő

Van egy valóban ikonikus épület, a Belgrád rakpart 17. A legegyszerűbb, ha a Budapest 100. honapján olvastok róla. Nagyon szeretem, a legfelső emeleten található híres fotóklubot és az oda járó társaságot, élén Mészáros Ödönnel, aki kollégám a Budapesti Városvédő Egyesületben.

Ennek a helynek elmondhatjuk, van szelleme, a genius loci áthat bennünket mind a meglehetősen elhanyagolt helyiségek, mind a pazar kilátás tekintetében, mely a két hatalmas, a Gellérthegyre és a Dunára nyíló teraszról tárul elénk.

Itt szervezték Viliék a fenti című kiállításukat. Az egyszerűség kedvéért ide másolom a Mai belváros cikkét:

„A városi nő” címmel nyílt meg egy rendkívül sokszínű kiállítás július 22-én a Magyar Fotográfiai Egyesület székházában. A tárlatot Mikus Vilmos, az Arany Oroszlán Kulturális Egyesület alelnöke, a Pesti Szabad Szalon és Színház alapítója nyitotta meg. Az eseményen fellépett Gyulai Zsuzsanna előadóművész és Kókai János, zenész, színész, színházi rendező. Az eseményen látható volt Cikka, a drótszobrász néhány alkotása, Szántai Katalin, Varga Zsófi és Kissfalvy László festményei, valamint Tihanyi Károly és Horváth László fotográfusok képei. Cikka, a drótszobrász a Belvárosban alkot, többek között a Papnövelde utca 2. udvarán látható egy monumentális alkotása.

Na és még ide másolok egy nem túl fényes videót, amelyet én követtem el a megnyitón:

Na és persze nem maradhatnak ki Tihanyi Kacsi fotói sem:

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük