Press "Enter" to skip to content

Kortárs művészeti kiállítás a Pinceklubban

A pinceklubunkban megrendezésre kerül Oksana Devochkina kiállítása 2024. június 3-tól 17-ig. A kiállítás megnyitója 2024. június 7-én lesz.

Az esemény teljes körű menedzselését, beleértve kiállítás berendezését, a vezetést és az őrzést is, a művész és csapata biztosítja, garantálva a látogatók és a műalkotások biztonságát.

Oksana Devochkina a Szentpétervári Állami Egyetemen szerzett mesterfokozatot design szakon, kitüntetéssel végezve 2009-ben. Több mint 20 éve aktív művész, munkái világszerte számos modern művészeti gyűjtemény részét képezik. Művészeti tevékenysége során több mint 20 országban állított ki, számos csoportos kiállításon, galériában és múzeumban mutatta be alkotásait. Jelentős kiállításai közé tartozik a 2022-es Velencei Biennále, az Arktisz Modern Művészeti Múzeum (Norilsk) és a Kapcsolatok Múzeuma (Szentpétervár).

Oksana alkotásai gyakran foglalkoznak a háború, a kapitalizmus és a mesterséges intelligencia társadalmi hatásaival, az ikonok és bizánci szimbólumok nyelvén. Művészetét erőteljes platformként használja fontos társadalmi kérdések megvitatására, inspirálva a közönséget és együttműködve a kreatív közösségekkel.

Kiemelkedő Projektek és Szerepvállalások:

  • Kunstfuck Art Residency, Budapest (2018 – Jelenleg): Kurátorként és oktatóként dolgozik, oktatási programokat, kiállításokat és jótékonysági eseményeket szervez.
  • Art Matters Films, Budapest (2020 – Jelenleg): Rendezőként és szerkesztőként tevékenykedik, rövidfilmeket készít a magyar kulturális örökségről a Liszt Intézettel együttműködésben.
  • Online Magazin (tutdesign.ru, 2009-2018): Társalapító és kreatív igazgatóként művészeti és dizájn tartalmakat kurált a posztszovjet blokk kreatívjairól.

Képességek:

Oksana széleskörű képességekkel rendelkezik, beleértve az olajfestészetet, digitális művészetet, aranyozási technikákat, bizánci technikákat, filmvágást, grafikai tervezést és művészeti irányítást. Emellett jártas a webdizájnban és a közösségi hálózatok kezelésében is, több üzleti projektet is sikeresen felépített. Több nyelvet beszél, folyékonyan angolul, középfokon magyarul és németül, valamint alapfokon franciául.

Oksana Devochkina elkötelezett művész, aki művészetével inspirálja a közönséget és hozzájárul a társadalmi párbeszédhez.

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük