Press "Enter" to skip to content

Hogyan tovább?

Vajon mit tegyen, aki amatőr, semmi gyakorlata nincs abban, hogy kell egy régi épület hangulatát megőrizni? Mit szabad modernizálni, és mit nem? Mi az ami miatt úgy érezzük valamiről, hogy pont olyan, amilyennek lennie kell, vagy sánta az egész?  Sok tépelődés után, természetesen nálunk értelmesebb emberekkel konzultálva, az alábbiakat határoztuk el:

  • Lehetőleg mindent az eredeti formájában hagyunk. Nem építjük újjá a boltozatot, nem esünk kétségbe, hogy 250 éves téglák láthatók a boltozaton szép fugázás nélkül. (Akkor még nem malterral ragasztották egymáshoz a téglákat, hiszen a portland cementet csak az 1820-as években találták fel.)
  • Lehetőleg olyan anyagokat használunk fel, amelyeket itt találtunk, bontottunk el korábban.
  • Nem vásárolunk / készíttetünk szekrényeket, hanem polcrendszert építünk a letisztított téglákból és falapokból.
  • Nem használunk műanyagot. A székeket, padokat, asztalokat kezelt fából készítjük el.

Pénteken és szombaton szeretnénk a fentieknek megfelelően a következőket elkészíteni:

  • Tégla tisztítás a polcokhoz, padokhoz.
  • Tégla konzolokat vésünk be a falba, azokra lehet majd régiségeket, gyertyákat tenni.
  • Igyekszünk összeállítani a világítást.

A végén kitakarítva hagyjuk el a terepet, hogy nem botránkoztassuk meg semmilyen vonatkozásban az itt lakókat. Mindenkit várunk lelkesen tehát:

június 17-én 16:00 órára
június 18-án 9:00 órára
június 19-én 16:00 órára

 

Jeney Attila

Közben megtörtént az akció, melynek során beszereztük Győrfy Pistivel az elektromos szereléshez az össze alkatrészt, majd másnap tégla konzolokat véstünk a falba Ringbauer Lacival. Vasárnap Szilágyi Ferivel elkészítettük a polcok tégla lábazatát. Ránézésre bizonyára nem tűnik stabilnak, de nem kell kétségbe esni, 100-as szögekkel rögzítettük a falhoz minden két tégla között. Juda felvéste a padlóról és a lépcsőkről a korábban rászórt, megkötött vakolatot. A legvégén üzembe helyeztük a párátlanítót, kíváncsiak vagyunk, hogy lesz-e hatása…

[svgallery name=”2011_06_19_munka”]

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük