Press "Enter" to skip to content

Célegyenesben

Hála néhány szorgalmas és önzetlen barátunknak ténykedésének, hamarosan megnyílhat a klub. Az utóbbi idők legfontosabb tevékenységei a következők voltak:

A bejárati ajtó kijavítását, a raktár új ajtajának elkészítését és felszerelését Patakvölgyi József úr végezte el a szokásos figyelmességével. (Ő készíttette, illetve szerelte fel a műemlék táblát is a ház homlokzatára.)

A boltozat lecsiszolása kegyetlen, napokig tartó munka volt. A tömény porfelhőben Klein Robi barátunk robotolt és küzdött a szilikózissal. A csiszolás előtt további vakolatrétegektől igyekeztünk megszabadítani – amennyire lehetett – a boltozatot. Patakvölgyi úr azt javasolta, hogy egy fixáló lakkszerű réteggel fessük is le, ami a maradék port egyrészt megköti, másrészt kiemeli a téglák színét. Erre anyagi megfontolások miatt egyelőre nem került sor. Ha a klub életképes lesz, akkor elővesszük ezt a dolgot ismét.

Alapkoncepciónak tekintettük, hogy olyan anyagokat használunk fel, amelyek a pincében találhatók. A korábban az árkád lezárására szolgáló OSB lapokból (melyeket meglepően jó állapotban találtunk) készítettük el a pultot, ahol szándékunk szerint teát, kávét lehet majd főzni. Szintén ezekből a lapokból készítettük a szimbolikus színpadot. Ez utóbbi nem rögzített, hogy ha esetleg beázik a pince, ki lehessen vinni. Végül OSB lapokból készültek a raktár polcai is és természetesen mindegyiket lefestettük kültéri Xyladecor festékkel.

Ezt követően kerülhetett sor a villanyszerelésre, amit Győrfy Pisti barátunk vállalt el. Gyorsan kiderítette, hogy a pince főkapcsolója szabálytalanul volt bekötve, és a kapcsolók nem a fázist szakították meg. Ezt egy 5 perces teljes áramszünet során kijavította, ami nem okozott különösebb riadalmat (a múltkori tűzhöz képest) a házban, tekintettel, arra, hogy az akció vasárnap délután történt.

A világítást úgy terveztük meg, hogy mindenek előtt energiatakarékos legyen. Olyan kapcsolókat szereztünk be, melyekkel szabályozható a fényerősség, és természetesen a részleges világítás is megoldható. Ezek szolgálnak arra is, hogy valódi színpadi hatást érjünk el. Lesötétíthető lesz a nézőtér, és a külön világítást kapott a színpad is…

Nagy Gabitól kaptunk egy asztalt, ahhoz hasonló további kettőt készítettünk egy szintén a pincében elszórt fehér pozdorja lapból. (Ha valakinek mégis hiányzik, kérjük jelezze!)

A székek beszerzése némi gondot okoz, mert nem szeretnénk műanyag kerti székeket bevinni, és pénzünk sincs újak vásárlására. Ha valakinek van felesleges széke és felajánlja, azt örömmel vesszük…

[box]

Összefoglalva, lassan elkészülünk azzal, amit vállaltunk, előáll hamarosan egy közösségi tér, melyet a Társasházban bárki használhat, és sajátjának tekintve tovább is fejleszthet. Elképzelésünk szerint akkor lesz értékes, ha mindnyájan „beletesszük” a kreativitásunkat, mert ez a MI HÁZUNK, tegyük olyanná, melyben jól érezzük magunkat, olyanná, ahol megismerhetjük egymást, olyanná, ahol gazdagíthatjuk egymás életét.

[/box]

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük