Press "Enter" to skip to content

Lánczos Kornél élete és munkássága

Lánczos Kornél Budapesten hunyt el 45 évvel ezelőtt, 1974.június 25-én. Részben az évforduló alkalmából, illetve dr. Komzsik Lajos egy évvel korábbi, a végeselemes módszerről szóló előadása folytatásaként újabb előadásra került sor a klubban, melynek témája Lánczos Kornél élete és munkássága volt.

Az előadó szerint a világ legszélesebb körben alkalmazott numerikus megoldásának megalkotója Magyarországon sokkal több figyelmet érdemelne, mert amíg külföldön az Ír Tudományos Akadémia rendes tagja, a Trinity College díszdoktora, az Amerikai Matematikai Társaság Chauvenet-díjazottja, addig itthoni elismertségét az Eötvös Fizikai Társaság Tiszteletbeli tagsága jelenti, illetve az, hogy a Lánczos Kornél Gimnáziumot róla nevezték el.

Az előadás videója:

Az alábbi lista egy index, ha valaki csak az egyes részletekre kíváncsi, egy kattintással kiválaszthatja:

Az alábbi galéria fotóit Tihanyi Karcsi barátunknak köszönjük:

 

Egy hozzászólás

  1. Lajos Lajos 2019.07.21.

    Kedves Attila,
    Orulok, hogy a tavalyi mernoki beszelgetes utan erre az alkalmazott matematikai temara is rendeztel egy esemenyt. Remelem a klub tagjai es tamogatoi talalnak valami erteket az eloadas anyagaban. Koszonom a rendezesbe es a weboldalba beletett rengeteg munkadat. Sok sikert kivanok a klub jovobeni munkajahoz.
    Komzsik Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.