Press "Enter" to skip to content

Conversio – megtérés, áttérés, hittagadás

Szeptember 22-23-án vallástudományi konferenciát rendeznek az ELTE-n, Conversio címmel. A cím nagyon széles körben utal arra a jelenségre, mellyel sokat találkozunk napjainkban, a megtérés, áttérés, térítés, betérés, visszatérés vagy éppen a hitehagyás, hittagadás jelenségére.

Talán azért érdemes figyelmet szentelni erre a konferenciára, mert főleg tudományos módszerekkel, elemzik ezeket a jelenségeket. Néha nem árt egy kicsit elmozdulni abból a világból, melyben a szokott hétköznapjainkat éljük, és egy picit azok fejével gondolkozni, akik sok energiát fordítottak arra, hogy megértsék a világ jelenségeit, rendszerbe foglalják.

A szociológiai, lélektani, vallásjogi, politikai, gazdasági háttér illetve motiváció, a művészetek, az irodalom – különböző módon tárják elénk ezeket a narratívákat és összefüggéseket. Végiggondolásuk bizonyára hozzásegít bennünket is önmagunk, és talán a transzcendenssel való kapcsolatunk megértéséhez.

Erre a linkre kattintva olvashattok a rengeteg (80 közüli) programról. Ha esetleg felkeltette az érdeklődéseteket, és részt vesztek egyik – másik előadáson, nagy örömmel vennénk, ha hozzászólásokban, vagy akár cikkekben leírnátok a véleményeteket, tapasztalataitokat erről a nagyon izgalmas, de talán azt is mondhatjuk létkérdés fontosságú témáról…

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük